< Terug naar Actueel
Duikcursussen 2017

Duikcursussen 2017

 

Middels deze informatie willen wij jullie informeren over de verschillende duik cursussen die starten in januari 2017.

 

Optie 1:

De Basis Sealteam cursus is de eerste stap om kennis te maken met het duiken.

Kinderen leren via gevarieerde oefeningen de eerste vaardigheden van het duiken aan.
Deze cursus bestaat uit 6 zwembadduiken.

 

Optie 2:

Kinderen die het Seal team programma hebben afgerond kunnen deelnemen aan het Master Sealteam programma. Het Master Sealteam programma staat in dezelfde boekjes wat je tijdens de Sealteam cursus hebt ontvangen. Hierin kunnen jullie lezen dat de Master Sealteam cursus bestaat uit o.a. een zwembad(nacht)duik, een zwembad wrak duik, onderwaterfotografie, visherkenning etc.

De cursus bestaat uit 7 zwembad duiken met uitdagende oefeningen voor de kinderen. 

 

Optie 3:

Kinderen die zowel het Sealteam programma als de Master cursus hebben doorlopen maar nog te jong zijn voor de Junior Open Water cursus kunnen meedoen aan het Master GOLD programma. Dit is een vervolg traject waarbij de kinderen de aangeleerde vaardigheden blijven trainen om zo met een goede basis in te kunnen stappen in de Junior Open Water cursus. Deze cursus betaat uit 6 zwembad duiken.

 

Bovenstaande cursussen zullen plaatsvinden op vrijdagavond tussen 17.30-19.00 uur in zwembad Zuiderdiep.

 

Optie 4:

Het PADI (junior) Open water brevet. Dit brevet is het eerste echte duikbrevet. Deelname aan de cursus kan zowel door volwassenen als door kinderen vanaf 12 jaar. Tijdens de cursus leer je zelfstandig duiken. De cursus bestaat uit een theorie en praktijk(zwembad) gedeelte met 6 zwembad duiken, 7 theorie avonden en aansluitend 4 buitenwater duiken.

 

De 4 buitenwater duiken zullen, evenals een datum voor het theorie examen,  na eind april afgesproken worden met de deelnemers.

 

Met dit brevet mogen de kinderen duiken onder begeleiding van een ouder of professionele duikinstructeur, op bijna alle plaatsen van de wereld.

 

Optie 5:

Deze optie is geen cursus maar tijdens dit traject worden de aangeleerde vaardigheden op peil gehouden. Kinderen die de Junior Open Water cursus doorlopen hebben kunnen kiezen voor optie 5.

Deze momenten zullen tegelijkertijd plaats vinden met de Open Water cursus. Het theorie gedeelte hoeft niet (mag wel) meer bijgewoond te worden. Dit traject bestaat uit 6 zwembad duiken en na april 2017 (als de watertemperatuur aangenaam is) nog 1 buitenwaterduik.

 

De Junior Open Water cursus en optie 5 zullen plaats vinden op de vrijdagavond tussen 19.30-21.30 uur in zwembad Zuiderdiep.

 

Gebruik van duikspullen tijdens de cursus, lesmateriaal, brevetteringskosten en logboek zitten allemaal bij de prijs inbegrepen. Er komen geen extra kosten meer bij.

 

De inschrijfformulieren voor de cursussen zijn te verkrijgen aan de balie van het zwembad, de inschrijving is pas definitief nadat een pasfoto en het inschrijf formulier (volledig ingevuld) worden ingeleverd. Inschrijven kan tot 30 november 2016.

.